După ce a spus că este gata să fie primul din cetățenii R. Moldova căruia i se va administra vaccinul anti-Covid din Rusia, președintele Igor Dodon nu exclude că și vaccinul din China ar putea fi acordat moldovenilor. 

Într-o întrevedere cu ambasadorul Chinei la Chișinău E.S. Zhang Yinghong, Igor Dodon a discutat despre posibilitatea acordării vaccinurilor anti-COVID elaborate de țara respectivă pentru cele mai vulnerabile categorii de cetățeni ai Republicii Moldova.

Președintele spune pe pagina sa de Facebook că a fost informat că în prezent în China se desfășoară faza finală a testelor clinice pentru vaccinul împotriva coronavirusului, care ar putea fi lansat până la sfârșitul anului 2020.

Menționăm că, în contextul luptei împotriva răspândirii în continuare a COVID-19, China oferit țării noastre diferite mijloace de protecție și echipamente medicale, inclusiv în cadrul programelor de caritate.

Numărul cazurilor de COVID-19 în Moldova a ajuns la 39 797 de persoane infectate. Până astăzi 28 183 de persoane s-au vindecat, iar 1 063 de pacienți au decedat.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!