Toate paturile de la terapie intensivă pentru persoanele infectate de COVID-19 din spitalele din Chișinău sunt ocupate. În același timp, instituțiile au o capacitate de 927 de paturi pentru pacienții spitalizați cu COVID. Despre aceasta a declarat Tatiana Bucearschi, șefă a Direcției generale asistență socială și sănătate în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.

În prezent, în spitalele din municipiu sunt internați 706 pacienți cu virusul COVID-19, 208 se află în stare gravă, iar 6 sunt incubați.

Mai mult, Bucearschi a menționat că în ultimele zile se atestă o creștere mare a numărului copiilor internați cu pneumonie: „Doar copiii până la vârsta de șapte ani, confirmați cu COVID 19 se internează obligatoriu în spitale, ceilalți, dacă nu prezintă semne clinice, se tratează la domiciliu sub monitorizarea strictă a medicului de familie”.

În prezent, în municipiul Chișinău sunt peste 16.600 de cazuri cu COVID-19.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!