Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă televiziunea SkyNews și mediafax.ro. Printre acestea se află şi obligaţia de a efectua o izolare de 14 zile la propriul domiciliu pentru persoanele care sosesc din R. Moldova, România şi Bulgaria.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat noul decret care va intra în vigoare începând de luni. Toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân valabile.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare. Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus. Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise dar şi în exterior în intervalul de timp 18 p.m – 6 a.m acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Discotecile şi stadioanele râmân închise iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!