/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Informații actualizate. Italia prelungește restricțiile de intrare pentru cei care vin din R. Moldova, România şi Bulgaria

07 septembrie 2020, ora 09:10

Pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus din ultimele săptămâni, Italia a decis prelungirea normelor sanitare de restricţie, anunţă televiziunea SkyNews și mediafax.ro. Printre acestea se află şi obligaţia de a efectua o izolare de 14 zile la propriul domiciliu pentru persoanele care sosesc din R. Moldova, România şi Bulgaria.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a semnat noul decret care va intra în vigoare începând de luni. Toate măsurile de restricţie publicate în decretul din 10 august rămân valabile.

Intrarea în Italia se face pe baza actului care atestă reşedinţa, se completează un formular unde se declară domiciliul pentru autorităţile sanitare. Persoanele care sosesc din Grecia, Malta, Spania şi Croaţia au obligaţia să se supună testului pentru depistarea noului coronavirus. Purtarea măştii rămâne obligatorie în toate spaţiile închise dar şi în exterior în intervalul de timp 18 p.m – 6 a.m acolo unde nu se poate respecta distanţa de un metru. Discotecile şi stadioanele râmân închise iar mijloacele de transport vor circula cu o capacitate de 80% pentru a permite respectarea distanţei.

Râmâne interzisă intrarea în Italia a cetăţenilor din Republica Moldova, Armenia, Bangladeş, Boznia Herţegovina, Brazilia, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Kosovo, Muntenegru, Serbia şi Columbia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram