Numărul cazurilor ușoare de COVID-19 este în ușoară scădere, iar numărul cazurilor grave este în creștere în Republica Moldova. Declarația aparține șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Potrivit lui, aceasta este tendința privind coronavirusul în ultima perioadă.

Numărul de cazuri ușoare este în scădere, iar numărul de cazuri grave este în creștere. Acest lucru se explică prin transmiterea masivă comunitară și implicarea în proces a persoanelor cu sistemul imun compromis și cu comorbidități care nu fac față în duelul cu COVID”, a declarat Furtună la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Nicolae Furtună, mai sunt locuri în terapie intensivă în municipiul Chișinău. „Azi am avut ședința punctului focal, sunt locuri la terapia intensivă, altceva este că zilnic locurile se completează submaximal”, a precizat șeful ANSP.

Actualmente, starea de sănătate a 580 de persoane infectate este gravă (dintre care 33 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1278 – stare de gravitate medie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!