/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

„Numărul cazurilor grave de COVID-19 este în creștere”. Șeful ANSP explică de ce se întâmplă acest lucru

missing
07 septembrie 2020, ora 19:36

Numărul cazurilor ușoare de COVID-19 este în ușoară scădere, iar numărul cazurilor grave este în creștere în Republica Moldova. Declarația aparține șefului Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună. Potrivit lui, aceasta este tendința privind coronavirusul în ultima perioadă.

Numărul de cazuri ușoare este în scădere, iar numărul de cazuri grave este în creștere. Acest lucru se explică prin transmiterea masivă comunitară și implicarea în proces a persoanelor cu sistemul imun compromis și cu comorbidități care nu fac față în duelul cu COVID”, a declarat Furtună la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Potrivit lui Nicolae Furtună, mai sunt locuri în terapie intensivă în municipiul Chișinău. „Azi am avut ședința punctului focal, sunt locuri la terapia intensivă, altceva este că zilnic locurile se completează submaximal”, a precizat șeful ANSP.

Actualmente, starea de sănătate a 580 de persoane infectate este gravă (dintre care 33 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1278 – stare de gravitate medie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram