Membra Consiliului de Coordonare din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reținută azi dimineață și dusă într-o direcție necunoscută de către mascați. Informația a fost confirmată pentru TUT.BY de către o cititoare, martoră a indicentului.

Potrivit martorei, totul s-a întâmplat în jurul orei 10.05 lângă Muzeul Național de Artă.

Fata nu a îndrăznit să filmeze ce se întâmplă, deoarece era prea aproape de mascați și se temea că va fi reținută și ea.

Telefonul Kolesnikovăi este disponibil, însă aceasta nu răspunde.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de coordonare, Anton Rodnenkov, a declarat pentru TUT.BY că în această dimineață Maria se afla singură în centrul orașului. La ora 11, telefonul lui Rodnenkov a devenit indisponibil.

Alți membri ai Consiliului de coordonare au declarat că nu cunosc unde sunt acum Maria și Anton.

În același timp, pe canalul de Telegram Interfax a apărut un flash în care se menționează că Poliția de la Minsk a declarat că Maria nu ar fi fost reținută.

Maria Kolesnikova a devenit una dintre cele mai cunoscute personaje de la începutul mişcării de contestare împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko. De asemenea, Maria a fost şefa de campanie a lui Viktor Babariko, un candidat din opoziţie care a fost întemniţat înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!