/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Opozanta Maria Kolesnikova a fost reținută de persoane necunoscute în centrul orașului Minsk

missing
07 septembrie 2020, ora 12:18

Membra Consiliului de Coordonare din Belarus, Maria Kolesnikova, a fost reținută azi dimineață și dusă într-o direcție necunoscută de către mascați. Informația a fost confirmată pentru TUT.BY de către o cititoare, martoră a indicentului.

Potrivit martorei, totul s-a întâmplat în jurul orei 10.05 lângă Muzeul Național de Artă.

Fata nu a îndrăznit să filmeze ce se întâmplă, deoarece era prea aproape de mascați și se temea că va fi reținută și ea.

Telefonul Kolesnikovăi este disponibil, însă aceasta nu răspunde.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de coordonare, Anton Rodnenkov, a declarat pentru TUT.BY că în această dimineață Maria se afla singură în centrul orașului. La ora 11, telefonul lui Rodnenkov a devenit indisponibil.

Alți membri ai Consiliului de coordonare au declarat că nu cunosc unde sunt acum Maria și Anton.

În același timp, pe canalul de Telegram Interfax a apărut un flash în care se menționează că Poliția de la Minsk a declarat că Maria nu ar fi fost reținută.

Maria Kolesnikova a devenit una dintre cele mai cunoscute personaje de la începutul mişcării de contestare împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko. De asemenea, Maria a fost şefa de campanie a lui Viktor Babariko, un candidat din opoziţie care a fost întemniţat înaintea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram