Cele opt persoane cu funcții de răspundere în cadrul companiei „Glorinal”, la domiciliile cărora s-au făcut percheziții dimineață și care au fost escortate pentru audieri la Direcția Generală Urmărire Penală din cadrul IGP, au fost reținute pentru un termen de 72 de ore.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate de procurorii PCCOCS, ofițerii de urmărire penală ai Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție cu sprijinul operativ al ofițerilor Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI.

Potrivit materialelor dosarului penal, mijloace financiare în sumă de aproximativ 50 de milioane de lei, investite de 70 persoane pentru procurarea apartamentelor în municipiul Chișinău, au fost folosite contrar destinației, inclusiv fiind însușite de către factorii de decizie dar și de către alți angajați ai agentului economic, iar în rezultat compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Pentru a acumula probe, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile și în birourile celor opt persoane suspectate de escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte. În rezultatul acestora, au fost ridicate documente și suporturi electronice.

Potrivit unor surse din cadrul companiei „Glorinal”, printre persoanele reținute ar fi Vasile Chirică, fondatorul companiei de construcții, Sergiu Vârlan – și el fondator la „Glorinal” cu o cotă de 5%. De asemenea, contabila-șefă a companiei, alte două contabile, juristul „Glorinal” – Sergiu Găină, Olesea Periman – manager responsabil de lucrul cu clienții, șeful secției de vânzări și o persoană responsabilă din cadrul Departamentului de IT al companiei.

În următoarele 48 de ore procurorii urmează să decidă asupra învinurilor și măsurilor preventive aplicate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!