/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Opt persoane cu funcții de răspundere de la „Glorinal”, reținute pentru 72 de ore după descinderile de dimineață

missing
07 septembrie 2020, ora 16:19

Cele opt persoane cu funcții de răspundere în cadrul companiei „Glorinal”, la domiciliile cărora s-au făcut percheziții dimineață și care au fost escortate pentru audieri la Direcția Generală Urmărire Penală din cadrul IGP, au fost reținute pentru un termen de 72 de ore.

Acțiunile de urmărire penală au fost efectuate de procurorii PCCOCS, ofițerii de urmărire penală ai Direcției generale urmărire penală a Inspectoratului General de Poliție cu sprijinul operativ al ofițerilor Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI.

Potrivit materialelor dosarului penal, mijloace financiare în sumă de aproximativ 50 de milioane de lei, investite de 70 persoane pentru procurarea apartamentelor în municipiul Chișinău, au fost folosite contrar destinației, inclusiv fiind însușite de către factorii de decizie dar și de către alți angajați ai agentului economic, iar în rezultat compania de construcții a intrat în incapacitatea de a-și executa obligațiunile față de investitori.

Pentru a acumula probe, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile și în birourile celor opt persoane suspectate de escrocherie, abuz de serviciu și fals în acte. În rezultatul acestora, au fost ridicate documente și suporturi electronice.

Potrivit unor surse din cadrul companiei „Glorinal”, printre persoanele reținute ar fi Vasile Chirică, fondatorul companiei de construcții, Sergiu Vârlan – și el fondator la „Glorinal” cu o cotă de 5%. De asemenea, contabila-șefă a companiei, alte două contabile, juristul „Glorinal” – Sergiu Găină, Olesea Periman – manager responsabil de lucrul cu clienții, șeful secției de vânzări și o persoană responsabilă din cadrul Departamentului de IT al companiei.

În următoarele 48 de ore procurorii urmează să decidă asupra învinurilor și măsurilor preventive aplicate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram