Aproape 300 de persoane au fost arestate de poliţia din Hong Kong, duminică, în timpul manifestaţiilor organizate în semn de protest faţă de amânarea alegerilor legislative, relatează AFP.

Aceste alegeri urmau să aibă loc duminică şi să permită reînnoirea Consiliului legislativ (Legco, Parlament). Este unul dintre puţinele scrutine în cadrul cărora cetăţenii din Hong Kong au dreptul să voteze.

Şefa executivului local, Carrie Lam, numită de Beijing, a anunţat la 31 iulie amânarea cu un an a acestor alegeri din cauza epidemiei de coronavirus, stârnind furia opoziţiei.

Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi duminică în cartierul Kowloon pentru a contracara apelurile la manifestaţii lansate pe internet.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!