/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Trei sute de persoane au fost arestate în Hong Kong în timpul unui protest. Motivul pentru care oamenii au ieșit în stradă

missing
07 septembrie 2020, ora 06:45

Aproape 300 de persoane au fost arestate de poliţia din Hong Kong, duminică, în timpul manifestaţiilor organizate în semn de protest faţă de amânarea alegerilor legislative, relatează AFP.

Aceste alegeri urmau să aibă loc duminică şi să permită reînnoirea Consiliului legislativ (Legco, Parlament). Este unul dintre puţinele scrutine în cadrul cărora cetăţenii din Hong Kong au dreptul să voteze.

Şefa executivului local, Carrie Lam, numită de Beijing, a anunţat la 31 iulie amânarea cu un an a acestor alegeri din cauza epidemiei de coronavirus, stârnind furia opoziţiei.

Sute de poliţişti au fost desfăşuraţi duminică în cartierul Kowloon pentru a contracara apelurile la manifestaţii lansate pe internet.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram