/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un deputat al Platformei DA susține că R. Moldova nu va primi în acest an finanțare de la FMI. Reacția Guvernului

missing
07 septembrie 2020, ora 12:50

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandrul Slusari susține că R. Moldova nu va primi finanțare în acest an de la Fondul Monetar Internațional (FMI). Despre asta a scris deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) pe pagina sa de Facebook. De cealaltă parte, reprezentanții Guvernului spun că au îndeplinit toate condițiile agreat cu FMI.

Din surse demne de încredere de la Ministerul Finanțelor, am aflat că Moldova nu va primi anul curent finanțare de la Fondul Monetar Internațional”, a scris deputatul.

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat luni, 7 septembrie, că Guvernul a aprobat pachetul de amendamente legislative legate de Fondul Monetar Internațional (FMI) și urmează să fie votate joi, 10 septembrie, la ședința Parlamentului.

Totodată, reprezentanții Guvernului au declarat pentru TV8 că: „Guvernul nu comentează declarațiile cu tentă electorală a unor politicieni. Guvernul a îndeplinit toate condițiile agreate cu FMI. Acum, unele acțiuni urmează a fi îndeplinite de Parlament”.

Anterior, fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că instituțiile statului nu vor mai reuși să acceseze cei 550 milioane de dolari din partea Fondului Monetar Internațional și 100 milioane de euro din partea Uniunii Europene.

În luna iulie, FMI a anunțat că a ajuns la un numitor comun cu Republica Moldova privind programul de reforme economice care va fi susținut printr-un acord pe trei ani, finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanțare extinsă (EFF). Astfel, Republica Moldova urma să obțină acces la o asistență financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram