După o întârziere de aproape o oră, Renato Usatîi a depus, totuși, la CEC listele de subscripție, cu semnăturile susținătorilor, pentru înregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Potrivit lui, au fost colectate mai mult de 24 de mii de semnături.

După ce a depus listele cu semnături, Usatîi a fost întrebat de către jurnaliști de ce a întârziat: „Să vă spun cinstit am căutat ștampila partidului împreună cu alți colegi”, a menționat scurt Usatîi.

În același timp, Usatîi a spus și ce crede despre faptul că Andrei Năstase a depus primul actele la CEC: „Nu suntem la olimpiadă, nu este important care vine primul să depună listele, important este ca să convingem toți cetățenii să participe la alegeri. Am discutat cu mai mulți tineri care au spus că nu au încredere în 90% din politicienii din Moldova”.

Amintim că, deocamdată CEC a aprobat înregistrarea a șapte grupuri de inițiativă pentru susținerea candidatului la prezidențiale. Decizia a fost luată pe 3 septembrie, în cadrul ședinței CEC.

Doi candidați, Andrei Năstase și Renato Usatîi au prezentat deja CEC-ului listele de subscripție, cu semnăturile susținătorilor, pentru înregistrarea sa în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Ceilalți cinci: Tudor Deliu, Maia Sandu, Andrian Candu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, urmează să prezinte listele de subscripție.

Grupurile de inițiativă pot colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020.

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!