Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi va fi primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, iar Andrei Năstase liderul Platformei DA nr.2, în cazul în care vor fi înregistrați.

Acesta este rezultatul tragerii la sorț care a avut loc la Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea stabilirii ordinii înscrierii în buletinul de vot. În termen de șapte zile CEC-ul trebuie să verifice listele de subscripție.

Doi candidați, Andrei Năstase și Renato Usatîi au prezentat primii CEC-ului listele de subscripție, cu semnăturile susținătorilor, pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Ceilalți cinci: Tudor Deliu, Maia Sandu, Andrian Candu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, urmează să prezinte listele de subscripție.

Grupurile de inițiativă pot colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!