/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Renato Usatîi - primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale. Pe ce poziție se regăsește Andrei Năstase

07 septembrie 2020, ora 17:48

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi va fi primul în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, iar Andrei Năstase liderul Platformei DA nr.2, în cazul în care vor fi înregistrați.

Acesta este rezultatul tragerii la sorț care a avut loc la Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea stabilirii ordinii înscrierii în buletinul de vot. În termen de șapte zile CEC-ul trebuie să verifice listele de subscripție.

Doi candidați, Andrei Năstase și Renato Usatîi au prezentat primii CEC-ului listele de subscripție, cu semnăturile susținătorilor, pentru înregistrarea în calitate de candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Ceilalți cinci: Tudor Deliu, Maia Sandu, Andrian Candu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, urmează să prezinte listele de subscripție.

Grupurile de inițiativă pot colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram