/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ 5 declarații scandaloase făcute de Nicolae Furtună de la începutul pandemiei de Covid - 19

missing
08 septembrie 2020, ora 12:13

Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună a provocat un val de critici după ce a declarat aseară, la o emisiune televizată că „în toată lumea, Covid -ul a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. În urma acestei declarații scandaloase, mai mulți politicieni i-au cerut să își dea demisia.

Nu este pentru prima dată când șeful ANSP face declarații demne de critică. De la începutul pandemiei de coronavirus, Furtună s-a evidențiat de mai multe ori prin afirmații care au stârnit nemulțumiri. Iată care sunt unele dintre ele:

1. Șeful ANSP, despre testarea masivă la coronavirus: Teste irosite și potențial de laborator sufocat

Declarația a fost făcută de Furtună pe 26 iunie, după peste trei luni de la înregistrarea primului caz de Covid – 19 în R. Moldova.

„Am încercat să testăm masiv și testarea masivă nu este altceva decât teste irosite și pontențial de laborator sufocat și supraîncărcat. Pentru că astăzi v-am prezentat grafic situația, noi ne plasăm exact acolo unde ne plasăm. La capitolul fatalitate foarte bine ne plasăm, pe bune, la capitolul incidență suntem sus, dar nu suntem nici primii, nici ai doilea, nic ai treilea”, a declarat șeful ANSP într-o conferință de presă organizată la Ministerul Sănătății.

„La capitolul testare și teste eu personal ca și epidemiolog, nu am nicio remușcare față de ceea ce s-a făcut până acum”, a adăugat Nicolae Furtună.

2. Nicolae Furtună: „Astăzi, o bună parte din cazurile de infectare în rândul personalului medical este din comunitate”

Declarația făcută pe 1 iunie tot la o emisiune TV a provocat la fel de multe nemulțumiri în rândul societății.

„O bună parte din cazurile de îmbolnăvire în rândul lucrătorilor medicali sunt din comunitate și nicidecum din instituțiile medicale. Am zeci de dovezi că asta e realitatea, ea e dură. Și mai sunt câteva dedesupturi pe care nu vreau să le scot la iveală”, a declarat șeful ANSP la emisiunea „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova.

De altfel, o afirmație similară a făcut și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

3. Nicolae Furtună, mesaj DISPERAT înainte de Blajini: Unii riscă să se ducă penultima oară la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci

În încercarea de a-i convinge pe oameni să stea acasă de Paște și de Blajini, Nicolae Furtună a transmis un mesaj extrem, care a ajuns să fie criticat de mai multe voci.

„Fac un apel către populaţie, ştiţi foarte bine care e structura populaţiei din ţara noastră, în fond bătrâni şi oameni bolnavi. Eu fac îndemnul ca ei să rămână acasă. De altfel, unii riscă să se ducă penultima dată la cimitir, pentru că ultima dată va fi plecarea de veci. Vorbesc foarte responsabil, eu înţeleg ce zic. Din păcate, trebuie să zic lucrul ăsta, pentru că alt mesaj nu mai am, pentru că că mesajele au fost contradictorii între autorități și biserică”, a declarat Nicolae Furtună la emisiunea „Loc de dialog” de la Radio Moldova.

4. Șeful ANSP, despre medicii români infectați de COVID-19: „Unul dintre medici s-ar fi putut infecta în comunitate”

La fel de multe critici șeful ANSP a atras și atunci când a spus despre medicii veniți din România să ajute R. Moldova în lupta cu pandemia de coronavirus că s-ar fi infectat în comunitate.

Potrivit lui Furtună, este posibil ca prima persoană contaminată de COVID să se fi infectat în afara spitalului. „Dânsul nu a fost izolat în totalitate. Persoana care s-a infectat prima a fost și la Cahul, a fost și la Bălți, a fost și la Chișinău, s-a întâlnit cu mai mulți colegi din Republica Moldova și cu membrii echipelor care erau disiminate în diferite instituții”, spune Nicolae Furtună.

5. Nicolae Furtună: „În toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”

Cele mai multe critici a provocat declarația de aseară a lui Furtună. Mai mulți politicieni i-au cerut să își dea demisia din această cauză, iar fost ministră a Sănătății, Ala Nemerenco a spus că regretă că la numit în funcția de director al ANSP pe Nicolae Furtună.

Astăzi, Nicolae Furtună a prezentat scuze publice pentru declarația de ieri și a spus că oamenii i-au înțeles greșit mesajul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram