Al doilea lot de vaccin antirabic a ajuns în Republica Moldova. Lotul conține șase mii de doze de vaccin, care au costat peste 600 de mii de lei. 

Lotul a ajuns în țară la sfârșitul lunii august și a fost recepţionat la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică. Vaccinurile urmează să fie utilizate în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi cu schema de vaccinare curativ-profilactică.

Vaccinul antirabic este indicat pentru prevenirea rabiei la copii şi adulţi, fiind folosit înainte şi după expunere la virusul rabic, în calitate de imunizare primară. Vaccinarea pre-expunere (profilactică) este recomandată persoanelor cu risc crescut de contaminare cu acest virus. Este vorba despre veterinari, personalul din laboratoarele de studiere a rabiei, copiii care au fost sau sunt în contact cu specii de animale care pot avea rabie.

Totodată, vaccinarea post-expunere este indicată după producerea muşcăturii de către un animal ce poate fi purtător de rabie şi când anumite persoane sunt suspectate de expunere la rabie.

Amintim că primul lot de opt mii de doze de vaccin antirabic a fost achiziţionat în luna martie 2020 şi a costat aproape 801 mii de lei, bani alocaţi la fel din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!