Lucrările de renovare a aleii de pe bd. Grigore Vieru din Chișinău vor începe într-o săptămână. Asigurarea vine din partea primarului capitalei, Ion Ceban. Potrivit acestuia, în prezent, deja se lucrează la instalarea a 100 de becuri cu LED.

De asemenea, au început a fi vopsiți stâlpii de pe bulevard.

Potrivit responsabililor de la Primărie, pe aleea de pe bd. Grigore Vieru vor fi amenajate piste pentru biciclişti pe ambele sensuri, separate de zona pietonală. La fel, în zona verde va fi instalat un sistem de iluminat decorativ, sistem de irigare şi mobilier urban.

Deoarece asfaltul de-a lungul aleii este într-o stare bună, Î. M. Regia „Exdrupo”, va interveni doar în zonele unde sunt tasări, va schimba şi bordurile de la intersecţii ce sunt deteriorate sau lipsesc, şi va amenaja pante pentru persoanele cu mobilitate redusă. Totodată, trecerile pietonale vor fi înălţate, pentru ca maşinile să încetinească, iar pietonii să se simtă în siguranţă când traversează strada. În zonă vor fi amenajate şi marcate şi locurile de parcare deja existente.

Cu ajutorul mai multor agenţi economici va fi restabilit şi Memorialul victimelor ghetto-ului din Chişinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!