/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Aleea de pe bd. Grigore Vieru va fi renovată! Lucrările vor începe într-o săptămână

missing
08 septembrie 2020, ora 13:04

Lucrările de renovare a aleii de pe bd. Grigore Vieru din Chișinău vor începe într-o săptămână. Asigurarea vine din partea primarului capitalei, Ion Ceban. Potrivit acestuia, în prezent, deja se lucrează la instalarea a 100 de becuri cu LED.

De asemenea, au început a fi vopsiți stâlpii de pe bulevard.

Potrivit responsabililor de la Primărie, pe aleea de pe bd. Grigore Vieru vor fi amenajate piste pentru biciclişti pe ambele sensuri, separate de zona pietonală. La fel, în zona verde va fi instalat un sistem de iluminat decorativ, sistem de irigare şi mobilier urban.

Deoarece asfaltul de-a lungul aleii este într-o stare bună, Î. M. Regia „Exdrupo”, va interveni doar în zonele unde sunt tasări, va schimba şi bordurile de la intersecţii ce sunt deteriorate sau lipsesc, şi va amenaja pante pentru persoanele cu mobilitate redusă. Totodată, trecerile pietonale vor fi înălţate, pentru ca maşinile să încetinească, iar pietonii să se simtă în siguranţă când traversează strada. În zonă vor fi amenajate şi marcate şi locurile de parcare deja existente.

Cu ajutorul mai multor agenţi economici va fi restabilit şi Memorialul victimelor ghetto-ului din Chişinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram