După ce Nicolae Furtună și-a anunțat demisia în legătură cu declarațiile scandaloase făcute aseară, interimatul funcției de director al Agenției Naționale de Sănătate Publică îl asigură vicedirectorul de până acum al ANSP, Vasile Guștiuc.

Vasile Guștiuc a ocupat funcția de medic-şef al Centrului de Sănătate Publică Orhei în perioada 2010-2018.

A făcut masteratul la Şcoala de Management în Sănătate Publică pe lîngă USMF „N.Testemiţanu” și doctorantura la catedra Igienă generală a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Pentru anul 2019, șeful interimar al ANSP a declarat un salariu de peste 180 de mii de lei în funcția de vicedirector al Agenției. De asemenea, în declarația lui de avere sunt indicate trei terenuri agricole și un automobil Rover 45 produs în anul 2003. Acesta are și un credit de 100.000 de lei, cu o rată a dobânzii de 13%, pe care trebuie să-l returneze în 2020.

Amintim că Nicolae Furtună a declarat aseară, într-o emisiune TV, că „pandemia de COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Astăzi, directorul Agenției a organizat un briefing de presă în care și-a adus scuzele de rigoare și a declarat că oamenii nu au înțeles corect mesajul lui. Ulterior, Guvernul a anunțat demisia acestuia.

Demisia lui Nicolae Furtună a fost cerută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, de șeful statului, Igor Dodon și de o serie de lideri politici din țară.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!