/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

Cine este șeful interimar al ANSP și ce avere declară

missing
08 septembrie 2020, ora 15:29

După ce Nicolae Furtună și-a anunțat demisia în legătură cu declarațiile scandaloase făcute aseară, interimatul funcției de director al Agenției Naționale de Sănătate Publică îl asigură vicedirectorul de până acum al ANSP, Vasile Guștiuc.

Vasile Guștiuc a ocupat funcția de medic-şef al Centrului de Sănătate Publică Orhei în perioada 2010-2018.

A făcut masteratul la Şcoala de Management în Sănătate Publică pe lîngă USMF „N.Testemiţanu” și doctorantura la catedra Igienă generală a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Pentru anul 2019, șeful interimar al ANSP a declarat un salariu de peste 180 de mii de lei în funcția de vicedirector al Agenției. De asemenea, în declarația lui de avere sunt indicate trei terenuri agricole și un automobil Rover 45 produs în anul 2003. Acesta are și un credit de 100.000 de lei, cu o rată a dobânzii de 13%, pe care trebuie să-l returneze în 2020.

Amintim că Nicolae Furtună a declarat aseară, într-o emisiune TV, că „pandemia de COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Astăzi, directorul Agenției a organizat un briefing de presă în care și-a adus scuzele de rigoare și a declarat că oamenii nu au înțeles corect mesajul lui. Ulterior, Guvernul a anunțat demisia acestuia.

Demisia lui Nicolae Furtună a fost cerută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, de șeful statului, Igor Dodon și de o serie de lideri politici din țară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram