Doi bărbați, șoferii unei curse ocazionale Moldova-Polonia au fost reținuți și documentați de către polițiștii de frontieră pentru contracte false de muncă și transport ilegal de pasageri. Ulterior, șoferii și pasagerii au făcut cale întoarsă.

Potrivit poliției de frontieră, în această dimineață, în jurul orei 5:30 la punctul de trecere Briceni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești, în care se aflau șase pasageri. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele erau transportate ilegal, șoferul de 37 de ani din Cimișlia prestând servicii neautorizate de autoritățile naționale. În acest sens au fost acumulate suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Cercetările adiționale asupra actelor deținute s-a depistat și un contract de muncă, semnat de o firmă moldovenească, la care există bănuială de încheiere fictivă între angajator și persoana prezentă în punctul de trecere a frontierei. Mai mult că s-au identificat un șir de greșeli și date neclare. Totodată, a fost luată decizia extinderii verificărilor și supra celui de-al doilea șofer în vârstă de 26 de ani din Chișinău. Ca rezultat, printre documente a fost depistat încă un contract de muncă, eliberat de aceeași firmă și cu același număr de identificare.

Pe faptul celor constatate, persoanelor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, acestea au făcut cale întoarsă de la frontieră.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!