/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Doi șoferi, reținuți și interogați pentru transport ilegal de pasageri și contracte false de muncă. Urmau să ajungă în Polonia

missing
08 septembrie 2020, ora 12:25

Doi bărbați, șoferii unei curse ocazionale Moldova-Polonia au fost reținuți și documentați de către polițiștii de frontieră pentru contracte false de muncă și transport ilegal de pasageri. Ulterior, șoferii și pasagerii au făcut cale întoarsă.

Potrivit poliției de frontieră, în această dimineață, în jurul orei 5:30 la punctul de trecere Briceni, pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un microbuz de model Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare moldovenești, în care se aflau șase pasageri. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele erau transportate ilegal, șoferul de 37 de ani din Cimișlia prestând servicii neautorizate de autoritățile naționale. În acest sens au fost acumulate suficiente probe care urmează să fie expediate reprezentanților ANTA pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Cercetările adiționale asupra actelor deținute s-a depistat și un contract de muncă, semnat de o firmă moldovenească, la care există bănuială de încheiere fictivă între angajator și persoana prezentă în punctul de trecere a frontierei. Mai mult că s-au identificat un șir de greșeli și date neclare. Totodată, a fost luată decizia extinderii verificărilor și supra celui de-al doilea șofer în vârstă de 26 de ani din Chișinău. Ca rezultat, printre documente a fost depistat încă un contract de muncă, eliberat de aceeași firmă și cu același număr de identificare.

Pe faptul celor constatate, persoanelor nu le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, acestea au făcut cale întoarsă de la frontieră.

În continuare, polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord investighează cazul în vederea elucidării circumstanțelor și identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram