După ce șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a declarat că pandemia de COVID-19 a luat viața „celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Ex-ministra Sănătății, Ala Nemerenco, cea care l-a numit în funcție, spune că aceasta este una dintre deciziile pe care le regretă. Totodată, Nemerenco spune că după astfel de declarații, Furtună trebuie să plece din funcție.

„Mă întreba cineva dacă există decizii luate în perioada mandatului de ministru pe care le regret. Și dacă sunt, le-aș putea recunoaște public? I-am răspuns sincer că da, am luat două decizii pe care le regret și o să le recunosc public. Prima este numirea dlui Furtună în funcția de director interimar la ANSP. Astfel, la 25 iunie 2019 am semnat ordinul de numire în funcție de interimar panâ la organizarea concursului. Apropo, concursul pentru funcția de director a fost organizat deja de noua guvernare și a fost câștigat de dumnealui, fiind confirmat în funcție în ianuarie 2020, fapt care mi-a trezit suspecții deoarece cei care fusese numiți de mine, nu prea erau acceptați de noua conducere”, a scris Nemerenco.

Potrivit ei, Furtună a dezamăgit profund atât prin acțiunile sale, cât și prin aroganța și cinismul mesajelor. „Toate ieșirile sale la TV-ri aduceau mai mult a talkshow-ri decât interviuri a unei persoane cu gândire de stat, dar ultima declarație, care a bulversat toată lumea, e pur și simplu odioasă. Să susții că orice om cu unele boli cronice e o povară, este pur și simplu depășirea oricăror limite. Mi-e greu să scriu aceste cuvinte. Mi-e greu să comentez. Mi-e rușine pentru cele spuse de el. Și mai ales că sunt spuse de un medic. În cercul meu a decedat o rudă f. apropiată care avea din comorbidități doar o biată hipertensiune. O deplâng copiii, o deplângem noi. Ea nu era nimănui povară – veșnic dinamică, având grijă de toți, fără niciun plan să părăsească această lume… Sau colegii noștri medici? Melania Scorpan, Vasile Sîrbu, Victoria Măciucă, Corneliu Rotaru, Mihai Strătilă, și toți ceilalți – erau oare ei de moarte? Erau ei povară cuiva? Astăzi e cert un lucru – dl Furtună trebuie să plece. Nu doar pentru declarațiile sale cu iz de goebbelsism, ci pentru că a gestionat cum nu se poate de prost situația pandemică de la noi. Nu cele 1074 persoane care au decedat cu COVID19 au fost o povară pentru cei dragi lor. Domnul Furtună este o povară pentru noi toți”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

În Republica Moldova numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns la 1074. Totodată, peste 40 de mii de oameni s-au infectat de la începutul pandemiei.

Nicolae Furtună: „În toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!