Și ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, regretă „declarațiile inadecvate” ale fostului șef al Agenției Naționale de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, privind persoanele decedate de COVID-19. Dumbrăveanu susține că acestea au afectat întreaga societate și și-a cerut scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag.

Regret declarațiile inadecvate ale domnului Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV și care au afectat întreaga societate. Împreună cu echipa ANSP, a Ministerului și întreg sistemul medical, de la începutul pandemiei în țara noastră, am luptat pentru viața fiecărui cetățean și am suferit pentru fiecare deces.

Îmi cer scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19, medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viața. Îi mulțumim domnului Furtună pentru toată munca realizată în gestionarea situației epidemiologice, pentru profesionalism și dedicație”, se spune într-un mesaj al ministrei.

Amintim că Nicolae Furtună a declarat aseară, într-o emisiune TV, că „pandemia de COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Acum câteva minute, Guvernul a anunțat că Nicolae Furtună și-a prezentat demisia.

ULTIMA ORĂ. Nicolae Furtună și-a anunțat demisia

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!