/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Observatorii internaționali care vor monitoriza alegerile prezidențiale nu vor sta în autoizolare

missing
08 septembrie 2020, ora 10:09

Observatorii internaționali care vor monitoriza alegerile prezidențiale nu vor sta în autoizolare, chiar dacă vin din zone clasificate drept roșii. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Din această categorie mai fac parte organizaţiile internaţionale, ai guvernelor statelor străine, ai organizaţiilor neguvernamentale din străinătate, precum şi experţi internaţionali în domeniul electoral, acreditaţi de către Comisia Electorală Centrală

De asemenea, restricțiile de intrare pe teritoriul țării vor fi scoase și pentru jurnaliștii străini, acreditați în calitate de corespondenți permanenți în Republica Moldova de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Astfel, s-a stabilit că categoriile de persoane menționate nu vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Amintim că, alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram