Observatorii internaționali care vor monitoriza alegerile prezidențiale nu vor sta în autoizolare, chiar dacă vin din zone clasificate drept roșii. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Din această categorie mai fac parte organizaţiile internaţionale, ai guvernelor statelor străine, ai organizaţiilor neguvernamentale din străinătate, precum şi experţi internaţionali în domeniul electoral, acreditaţi de către Comisia Electorală Centrală

De asemenea, restricțiile de intrare pe teritoriul țării vor fi scoase și pentru jurnaliștii străini, acreditați în calitate de corespondenți permanenți în Republica Moldova de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Astfel, s-a stabilit că categoriile de persoane menționate nu vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, în cazul în care nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă.

Amintim că, alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!