/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Opozanta Maria Kolesnikova a fost arestată la granița cu Ucraina

08 septembrie 2020, ora 10:28

Opozanta belarusă Maria Kolesnikova, răpită în ajun în centrul Minskului de persoane necunoscute, a fost arestată marţi dimineaţă pe când încerca să părăsească ţara, în timp ce alţi doi camarazi ai acesteia au reuşit să traverseze graniţa, transmite TUT.BY.

Reprezentanţi ai opoziţiei din Belarus au denunţat anterior că Maria Kolesnikova a fost răpită luni în plin centrul Minskului de către mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în civil cu mască pe faţă, care au băgat-o într-un microbuz şi au dus-o către o destinaţie necunoscută. Mai târziu, opoziţia a semnalat dispariţia altor doi membri ai „Consiliului de coordonare’”al opoziţiei belaruse.

Televiziunea de stat belarusă a negat răpirea Mariei Kolesnikova, susţinând că aceasta a fost scoasă dintr-o maşină ce încerca să treacă marţi la primele ore ale dimineţii graniţa belaruso-ucraineană.

Cu puţin timp înainte, un responsabil al poliţiei de frontieră din Belarus, citat de Reuters, susţinea că trei politicieni de opoziţie belaruşi, între care opozanta de prim-plan Maria Kolesnikova, ar fi trecut controlul la un punct de frontieră cu Ucraina.

Comitetul de Stat pentru Frontieră din Belarus a indicat anterior că toţi cei trei opozanţi au trecut graniţa cu Ucraina, potrivit Interfax.

Responsabili ai poliţiei de frontieră din Ucraina au declarat că Maria Kolesnikova nu a trecut marţi graniţa cu Ucraina, potrivit Reuters.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram