Deputații grupului Pro Moldova cer să nu fie anulată indemnizația de 16 mii de lei acordată lucrătorilor medicali care s-au infectat de virusul COVID-19. Parlamentarul Sergiu Sîrbu a anunțat că a propus un amendament prin care solicită să fie lăsată în vigoare această indemnizație, dar și să fie introdusă o indemnizație de deces de 100 de mii de lei pentru toate familiile unde a decedat un angajat al sistemului de sănătate. 

Potrivit amendamentului, indemnizația unică ar putea fi acordată dacă lucrătorul medical a decedat nemijlocit din cauza infectării cu coronavirus la locul de muncă.

Indemnizația ar putea fi acordată soțului, copiilor de până la 18 ani sau unuia dintre părinți.

Suma ar urma să fie acordată în două zile lucrătoare, de la momentul decesului.

Amintim că Guvernul a aprobat indemnizații lunare pentru urmașii lucrătorilor medicali care au murit în lupta cu pandemia de COVID-19. Suma fiecărei indemnizații depinde de salariul pe care l-a avut lucrătorul din sistemul medical în ultimele 12 luni de viață.

Urmașii lucrătorilor medicali care au murit de COVID-19 vor primi indemnizații lunare

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!