/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Și președintele Dodon cere demisia lui Furtună: „După această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP”

08 septembrie 2020, ora 12:19

Și președintele Igor Dodon a reacționat la declarațiile scandaloase făcute de șeful Agenției Naționale de Sănătate Publică despre decedații de COVID-19. Șeful statului spune că regretă și este consternat de afirmațiile lui Nicolae Furtună și că scuzele publice nu sunt suficiente.

Totuși, președintele susține că nu are obiecții față de activitatea șefului ANSP, dar că trebuie să-și prezinte demisia.

Nu am obiecții față de activitatea domnului Furtună, știu că a muncit din greu în această perioadă pandemică foarte complicată, dar declarația complet inadecvată pe care a făcut-o îi afectează grav credibilitatea pentru activitatea sa de mai departe. Consider că după această afirmație nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”, a scris șeful statului pe o rețea de socializare.

Dodon susține că a transmis și Guvernului poziția sa și așteaptă „o decizie conformă cu așteptările opiniei publice”.

Amintim că Nicolae Furtună a declarat aseară, într-o emisiune TV, că „pandemia de COVID-19 a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Nicolae Furtună s-a referit la pacienții care aveau, concomitent cu coronavirus, și boli cum ar fi cancerul, diabetul zaharat sau patologii cardiovasculare.

Astăzi, directorul Agenției a organizat un briefing de presă în care și-a adus scuzele de rigoare și a declarat că oamenii nu au înțeles corect mesajul lui.

Și-a prezentat scuzele de rigoare. Nicolae Furtună după declarațiile de ieri: „Oamenii nu mi-au înțeles corect mesajul”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram