Termenul de înscriere a vehiculelor din stânga Nistrului și municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre ar putea fi extins până la 1 septembrie 2022.

Propunerea vine din partea Comisiei economie, buget și finanțe, care a dat aviz pozitiv pentru proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport și modificarea unor acte legislative.

„Extinderea termenului cu doi ani va permite realizarea interesului național prin oferirea serviciilor publice locuitorilor din regiunea transnistreană și consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului”, scrie în nota informativă a proiectului.

Amintim că, de la 1 septembrie 2018, proprietarii de mașini domiciliați în regiunea transnistreană pot solicita numere de înmatriculare neutre, oferite de către autoritățile Republicii Moldova. Acestea le permit proprietarilor să circule pe trasee internaționale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!