Reparația trotuarelor pune la încercare răbdarea locuitorilor Capitalei, care sunt nevoiți să meargă pe pietriș sau pe carosabil, printre mașini. Cel mai greu le este pensionarilor și mamelor cu copii mici. Și automobilele parcate neregulamentar pun în dificultate pietonii. Cei de la Exdrupo, care sunt responsabili de lucrările de reparație a trotuarelor, nu au reacționat, deocamdată.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Șantierul cuprinde tot trotuarul așa că majoritatea pietonilor sunt nevoiți să-l ocolească și merg pe carosabil, însă din cauza mașinilor parcate neregulamentar pietonii riscă să ajungă sub roțile mașinilor.”

Șoferii, care au parcat neregulamentar, s-au făcut nevăzuți, când am început să-i filmăm.

„De ce ați parcat așa, uitați-vă mamele cu copii mici sunt nevoite să meargă printre mașini?”

„Ați parcat pe trotuar, este interzis. – A da, nu am știut, mă duc să o i-au, nu-i o problemă.”

“De ce mergeți pe carosabil? – Uitați-vă ce se face aici”.

“Trebuia făcută o cărărușă măcar. – La noi cum se face? – Ca la noi.”

Cel mai greu însă le este mamelor cu copii mici. Cu un copil în cărucior și cu altul de mână, Alina a spus că este imposibil să meargă pe pietriș. Așa că, a încercat să se strecoare printre mașini.

ALINA: ”Să facă o cărărușă specială pentru pietoni, ca să avem pe unde merge. Altfel, mergi pe stradă, pe unde merg mașinile, ori pe pietriș, unde se lucrează efectiv. – Cum e să mergeți cu copii? – Foarte greu, mai ales când un copil plânge că nu poate să meargă.”

Mersul pe trotuarele în reparație este o provocare și pentru bătrâni.

“Iată, merg printre mașini. Sigur că este periculos. Nu este posibil de mers. Peste tot stau și la oprire.”

Muncitorii de pe șantier au refuzat să comenteze situația și și-au văzut de lucru. Iar responsabilii de la Exdrupo, care se ocupă de lucrările de reparație, nu au reacționat. Aceștia au promis că vor reveni cu un apel mai târziu.

Reporter: Cătălin GORIA
Imagini: Oleg COZLOV

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!