Ambasada României la Chișinău a lansat o nouă linie telefonică pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini, care se află pe teritoriul Republicii Moldova. Aici se vor oferi informații cu privire la serviciile consulare de care pot beneficia la Ambasada României la Chișinău.

Potrivit unui anunț al ambasadei, linia telefonică, direcționată în call-center, este apelabilă la numărul +373 22 260 722 (tarif standard național aplicabil rețelei din care se efectuează apelul). Linia este accesibilă 24 h/7 zile pe săptămână.

Pe lângă această nouă linie, rămân în continuare operaționale numerele de telefon +373 22 260 737 și +373 22 260 747.

„Pentru a evita timpii de așteptare cauzați de gradul foarte mare de încărcare a liniilor telefonice, mai ales în timpul zilei, Ambasada recomandă cetățenilor să ia în calcul apelarea celor trei linii și după orele 18:00, când numărul de apeluri și timpii de așteptare scad semnificativ”, se mai spune în anunțul instituției.

Numerele alocate serviciului de informații consulare sunt afișate și pe site-ul Internet al Ambasadei, la secțiunea Contact.

Ambasada reiterează rugămintea de a nu se mai apela numărul de urgență al misiunii (+373 68 336 363), care este dedicat strict situațiilor deosebite (accidente cu victime, decese, calamități şi alte situații de pericol sau cu caracter extraordinar); la acest număr nu se oferă informații consulare și nu se efectuează programări.

„Depunem eforturi permanente pentru îmbunătățirea serviciilor consulare și căutăm noi căi de eficientizare a canalelor de comunicare cu cetățenii, despre care vom comunica în timp util, atât pe site-ul Ambasadei, secțiunea Actualitate, cât și pe pagina de Facebook””.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!