Tabăra de migranți Moria, de pe insula grecească Lesbos a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit miercuri, în zori. Migranții au fost evacuați la timp, unii dintre ei alegându-se cu intoxicații din cauza fumului dens. 25 de pompieri și 10 autospeciale au luptat cu flăcările.

Din nefericire, tabăra a fost complet distrusă de foc.

Potrivit unor informații, focul ar fi fost provocat chiar de migranții taberei Moria, care au protestat împotriva mai multor reguli privind protejarea de coronavirus.

Incendiul s-a declanşat după ce 35 de persoane testate pozitiv la coronavirus au refuzat să fie transferate într-un centru de izolare, potrivit primarului micii localităţi Moria, Iannis Mastroyiannis.

Imediat s-au declanşat confruntări între migranţi, iar unii dintre ei au început să provoace incendii, atât în interiorul taberei, cât şi pe plantaţia de măslini din jurul taberei, unde îşi au adăpostul mii de migranţi.

Primarul Mastroyiannis a indicat la postul de televiziune elen Skai că incendiul este sub control şi că rezidenţii care au părăsit în grabă tabăra se află în majoritate în imediata vecinătate a orăşelului Moria.

Tabăra Moria este cea mai mare tabără de migranți din Grecia, fiind „casă” pentru aproximativ 13 mii de oameni, de patru ori mai mult decât capacitatea reală a acesteia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!