/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Cea mai mare tabără de migranți din Grecia, distrusă de un incendiu puternic. De la ce s-ar fi declanșat focul

missing
09 septembrie 2020, ora 11:24

Tabăra de migranți Moria, de pe insula grecească Lesbos a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit miercuri, în zori. Migranții au fost evacuați la timp, unii dintre ei alegându-se cu intoxicații din cauza fumului dens. 25 de pompieri și 10 autospeciale au luptat cu flăcările.

Din nefericire, tabăra a fost complet distrusă de foc.

Potrivit unor informații, focul ar fi fost provocat chiar de migranții taberei Moria, care au protestat împotriva mai multor reguli privind protejarea de coronavirus.

Incendiul s-a declanşat după ce 35 de persoane testate pozitiv la coronavirus au refuzat să fie transferate într-un centru de izolare, potrivit primarului micii localităţi Moria, Iannis Mastroyiannis.

Imediat s-au declanşat confruntări între migranţi, iar unii dintre ei au început să provoace incendii, atât în interiorul taberei, cât şi pe plantaţia de măslini din jurul taberei, unde îşi au adăpostul mii de migranţi.

Primarul Mastroyiannis a indicat la postul de televiziune elen Skai că incendiul este sub control şi că rezidenţii care au părăsit în grabă tabăra se află în majoritate în imediata vecinătate a orăşelului Moria.

Tabăra Moria este cea mai mare tabără de migranți din Grecia, fiind „casă” pentru aproximativ 13 mii de oameni, de patru ori mai mult decât capacitatea reală a acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram