/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Elon Musk a pierdut 16 miliarde de dolari într-o singură zi. Averea netă pe care o deține acum

09 septembrie 2020, ora 09:47

Averea netă a lui Elon Musk a scăzut marţi cu 16,3 miliarde de dolari, cel mai sever declin înregistrat într-o singură zi în istoria indicelui miliardarilor realizate de Bloomberg, după ce prăbuşirea acţiunilor Tesla a continuat, transmite Bloomberg.

Titlurile Tesla au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever recul înregistrat vreodată, după ce General Motors Co (GM) a anunţat marţi că va plăti aproximativ două miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, o tranzacţie care va ajuta grupul american să concureze cu Tesla şi Ford.

Declinul Tesla a început săptămâna trecută, după ce acţiunile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York.

În ultimele zile, cei mai bogaţi oameni ai planetei s-au confruntat cu scăderea averilor din cauza turbulenţelor de pe pieţele bursiere. Averea netă a şefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari – ajungând al treilea cel mai bogat om din China – după ce acţiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înfiinţat-o au urcat în urma Ofertei Publice Iniţiale (IPO).

Titlurile Nongfu Spring au urcat cu 54% la debutul pe Bursa de la Hong Kong, majorând averea lui Zhong la 50,9 miliarde de dolari.

Musk, a cărei avere netă  este acum de 82,3 miliarde de dolari, a ajuns pe locul cinci în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Luna trecută, Musk a intrat în club select al celor cu averi de peste o mie de miliarde de dolari, datorită pachetului său salarial generos şi a creşterii de aproape 500% a acţiunilor Tesla în perioada ianuarie – august.

Turbulenţele de pe pieţe şi anunţul General Motors privind alianţa cu Nikola au şters marţi aproximativ 80 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla. În timp ce acţiunile producătorului american de vehicule electrice au scăzut cu 21,06%, titlurile Nikola au urcat cu peste 40%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram