Guvernul din Cehia impune de joi obligativitatea de a purta mască în interior pe întreg teritoriul ţării. Asta după ce a fost înregistrat un număr record de infectări cu Covid – 19.

Decizia purtării obligatorie a măștii de protecție a fost anunțată pe Twitter de ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, după ce numărul de infectări pentru o zi a ajuns la un nivel record, de 1.164, potrivit Reuters.

„Am convenit cu experţii că vom introduce obligativitatea de a purta mască în interiorul clădirilor pe întreg teritoriul Cehiei”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

Numărul de cazuri zilnice a fost cu regularitate peste 500 în septembrie, deja cu mult mai multe decât un vârf precedent de 377 de infectări pentru o zi în martie, în primul val de îmbolnăviri.

Însă miercuri autorităţile au raportat un număr record de 1.164 de cazuri pentru 24 de ore.

Guvernul ceh, care a acţionat rapid în martie şi a impus măsuri stricte de izolare pentru a oprit răspândirea virusului, vrea să evite reintroducerea unor restricţii similare, după ce economia s-a contractat cu 11% în perioada aprilie-iunie comparativ cu acelaşi interval de anul trecut.

Ritmul de înmulţire a cazurilor în Cehia a fost printre cele mai rapide din Europa, rata de infectări în ultimele două săptămâni fiind mai mare doar în Spania, Franţa, Malta, România şi Croaţia, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), agenţie a UE.

Ritmul de înmulţire a infectărilor este de circa trei ori mai mare decât în Germania vecină.

Cu toate acestea, bilanţul deceselor din Cehia a rămas mai mic decât în multe dintre celelalte ţări europene, cu 441 de morţi raportaţi până miercuri, dintr-un total de 29.877 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate de la începutul pandemiei.

Spitalizările s-au înmulţit în ultima săptămână, însă numărul lor este încă la jumătate faţă de nivelurile din prima parte a pandemiei. Guvernul afirmă că multe dintre cazurile noi sunt asimptomatice şi se înregistrează în rândul populaţiei tinere.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!