Ministerul Sănătății intenționează să cumpere în următoarea perioadă de timp încă un lot de 100 de mii de teste pentru diagnosticarea infecției de COVID-19.De asemenea, instituția anunță că va cumpăra opt ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți și mai multe aparate necesare pentru tratarea pacienților.

Este vorba despre infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat importanța desfășurării procesului de achiziții transparent, în strictă conformitate cu prevederile actelor normative și cu implicarea grupurilor de lucru, din care fac parte și membrii societății civile. La fel, toate echipamentele și dispozitivele să fie distribuite conform necesităților și profilului instituțiilor medicale.

Achizițiile urmează să fie făcute în cadrul Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!