/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Ministerul Sănătății va cumpăra 100 de mii de teste și 8 ambulanțe pentru a lupta cu COVID-19

09 septembrie 2020, ora 17:21

Ministerul Sănătății intenționează să cumpere în următoarea perioadă de timp încă un lot de 100 de mii de teste pentru diagnosticarea infecției de COVID-19.De asemenea, instituția anunță că va cumpăra opt ambulanțe reanimobile pentru noi născuți și adulți și mai multe aparate necesare pentru tratarea pacienților.

Este vorba despre infuzomate, monitoare pacienți, ventilatoare, aparate mobile pentru radiografie, electrocardiografe și consumabile pentru asigurarea diagnosticului de laborator a infecției COVID-19.

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a menționat importanța desfășurării procesului de achiziții transparent, în strictă conformitate cu prevederile actelor normative și cu implicarea grupurilor de lucru, din care fac parte și membrii societății civile. La fel, toate echipamentele și dispozitivele să fie distribuite conform necesităților și profilului instituțiilor medicale.

Achizițiile urmează să fie făcute în cadrul Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram