La începutul acestui an a dat vina pe căsătoriile gay pentru pandemia de coronavirus, iar recent a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Este vorba despre un lider religios proeminent din Ucraina, scrie mediafax.ro.

Patriarhul Filaret, în vârstă de 91 de ani, care conduce marea Biserică Ortodoxă Ucraineană – Patriarhia de la Kiev, are COVID-19 şi a fost ulterior internat în spital, a confirmat biserica, vineri, într-un comunicat distribuit pe site şi pe Facebook.

Într-o declaraţie de monitorizare transmisă marţi, biserica a spus că sănătatea liderului său este „stabilă”, potrivit NBC NEWS.

„Vă rugăm să continuaţi să vă rugaţi pentru Preasfinţia Sa Patriarhul Filaret, pentru ca Domnul Atotputernic să-l vindece pe Patriarh”, se mai spune în declaraţie.

Aceasta nu este prima declaraţie controversată făcută de Filaret despre pandemia de coronavirus, care a ucis aproape 3.000 de persoane şi a infectat peste 140.000 în Ucraina. Într-un interviu acordat unui post de televiziune local ucrainean în luna martie, el ar fi numit criza „pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele oamenilor.”

”În primul rând mă refer la căsătoria între persoane de acelaşi sex”, a adăugat el. ”Aceasta este cauza coronavirusului.”

În urma comentariilor controversate ale lui Filaret, grupul ucrainean pentru drepturi LGBTQ ”Insight” i-a intentat un proces în aprilie.

„Scopul nostru este de a le arăta oamenilor că nu mai există loc pentru astfel de declaraţii din partea liderilor bisericii din Ucraina”, a declarat la acea vreme lidera Insight, Olena Shevchenko.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!