/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

„Poziția prim-ministrului în acest sens e categorică”. Guvernul nu va accepta ca funcția de șef al CNAM să fie de neatins

missing
09 septembrie 2020, ora 11:00

Guvernul condus de Ion Chicu susține că nu va permite ca funcția de director al Companiei Naționale de Asigurări Medicale să fie inamovibilă pe perioada mandatului de patru ani. Replica executivului vine după ce pentru dezbateri publice a fost propus un proiect, care prevede, inclusiv, inamovabilitatea funcției de director al CNAM, ceea ce înseamnă că pe perioada mandatului persoana numită în nu va putea fi demisă.

Proiectul dat prevede mai multe modificări. Articolul privind inamovibilitatea directorului CNAM, ca si orice altă inițiativă similară în privința oricărui altui funcționar guvernamental, nu poate fi susținut de guvernul actual. Poziția prim-ministrului în acest sens e categorică”, a precizat pentru tv8.md consilierul premierului Boris Harea.

În document se propun mai multe modificări în ceea ce ține de consiliul de administrație a CNAM, inclusiv reorganizarea mai multor subdiviziuni.

Autorii proiectului doresc diminuarea numărului de în consiliul de administrație și „instituirea reglementărilor ce ar consolida stabilitatea mandatului de director general al CNAM”.

Funcția de director CNAM ar putea deveni inamovibilă pe perioada mandatului. Proiectul propus spre dezbateri

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram