Guvernul condus de Ion Chicu susține că nu va permite ca funcția de director al Companiei Naționale de Asigurări Medicale să fie inamovibilă pe perioada mandatului de patru ani. Replica executivului vine după ce pentru dezbateri publice a fost propus un proiect, care prevede, inclusiv, inamovabilitatea funcției de director al CNAM, ceea ce înseamnă că pe perioada mandatului persoana numită în nu va putea fi demisă.

Proiectul dat prevede mai multe modificări. Articolul privind inamovibilitatea directorului CNAM, ca si orice altă inițiativă similară în privința oricărui altui funcționar guvernamental, nu poate fi susținut de guvernul actual. Poziția prim-ministrului în acest sens e categorică”, a precizat pentru tv8.md consilierul premierului Boris Harea.

În document se propun mai multe modificări în ceea ce ține de consiliul de administrație a CNAM, inclusiv reorganizarea mai multor subdiviziuni.

Autorii proiectului doresc diminuarea numărului de în consiliul de administrație și „instituirea reglementărilor ce ar consolida stabilitatea mandatului de director general al CNAM”.

Funcția de director CNAM ar putea deveni inamovibilă pe perioada mandatului. Proiectul propus spre dezbateri

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!