Astăzi a fost lansată licitația pentru achiziționarea primelor 100 de autobuze din cele 250 care urmează a fi cumpărate în următorii patru ani pentru Chișinău. Patru companii și-au înregistrat deja ofertele.

Este vorba despre MAZ, BMC, Otokar și vestita companie ISUZU, care anterior a mai câștigat o licitație de achiziționare a autobuzelor pentru străzile capitalei, atunci când primar interimar era Ruslan Codreanu. Cel mai mic preț îl propune MAZ – 235.341030 lei unitatea.

Prețurile propuse de cei patru producători au fost făcute publice de consilierul municipal de la PAS, Alexandru Trubca.

MAZ – 235 341 030 MDL
BMC – 248 343 950 MDL
Isuzu – 260 030 640 MDL
Otokar – 268 396 557 MDL

Trubca a subliniat că pentru a fi stabilit câștigătorul urmează să fie analizate și alte criterii cum ar fi teremenul de garanție și consumul de combustibil.

„Urmează în timpul cel mai apropiat, grupul de lucru să evalueze ofertele și să anunțe câștigătorul. Îmi doresc ca cât mai curând Chișinăul să dispună de nou transport pentru cetățeni, astfel, ca să eliminăm acele probleme ce există de ani de zile”, a spus primarul Ion Ceban.

Potrivit celor din Consiliul Municipal Chișinău, capitala ar urma să aibă transport public modern la 1 septembrie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!