/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC / Litvinenco a sesizat Procuratura, privind colectarea de semnături pretins false de către susținători ai lui Dodon

missing
10 septembrie 2020, ora 18:15

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a sesizat Procuratura Generală privind colectarea semnăturilor false de către susținători ai președintelui țării, Igor Dodon. Potrivit lui Litvinenco, acum câteva zile, la CEC au fost înregistrate cereri prin care se solicită înregistrarea prealabilă a 300 de moldoveni care în ziua alegerilor de pe 1 noiembrie au urma să se afle în Rusia. Atât cererile, cât și semnăturile ar fi false.

„La 07.08.2020 în adresa Comisiei Electorale Centrale au parvenit 8 cereri semnate de către cet. Sitorian Daria, prin care aceasta solicită înregistrarea prealabilă a 300 de cetățeni ai Republicii Moldova, care în ziua alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie a.c., chipurile se vor afla în Federația Rusă și anume în orașele Moscova și Sankt-Petersburg”, scrie Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Potrivit deputatului, atât cererile date, cât și semnăturile alăturate provoacă mari semne de întrebare și suspiciuni de falsificare.

„Conform informaţiilor pe care le deţinem, Sitorian Daria nu a ieșit în 2020 din Republica Moldova. Pe de alta parte, cei care au semnat cererile – cel puțin o parte din ele, aşa cum ne-au mărturisit oamenii din Ocniţa – în tot cursul anului 2020 s-au aflat în afara Republicii Moldova, adică nu au revenit în ţară”, a menționat Litvinenco. De aici și întrebarea – cum puteau persoanele care pe tot parcursul anului 2020 s-au aflat în afara țării să semneze cereri semnate, pe care le colectează o persoană care în 2020 nu a ieşit din Republica Moldova? Fizic, aceste persoane nu aveau cum să se întâlnească. Prin urmare, avem dubii rezonabile ca semnăturile au fost falsificate. Bănuim că toate sau o parte din aceste semnături au fost falsificate ori au fost colectate de la persoane care nu au intenția de a vota peste hotarele Republicii Moldova (adică nu sunt angajați sau studenți în Federația Rusă), ceea ce denotă în acțiunile lor existența componenței de infracțiune prevăzute de art. 352/1 Cod penal – Falsul în declarații”, punctează Litvinenco.

Deputatul Sergiu Litvinenco a anunțat că a făcut în acest sens o sesizare la Procuratura Generală.

„Presupunem că acesta nu este un caz singular, deoarece miza acestor alegeri este mare. Pe site-ul cec.md mai sunt încă 4 serii de astfel de cereri. Toate vor fi verificate și analizate. Și vom insista ca persoanele care se ocupă de falsuri să fie sancționate. O singură întrebare de final către Igor Dodon și socialiști. Această persoană care chipurile a colectat semnăturile – Sitorian Daria din Ocnița – are doar 20 de ani. Nu vă este rușine s-o implicați în mizeriile care le faceți? Chiar sunteţi atât de disperaţi, încât sunteţi gata să puneţi în pericol viitorul unei tinere inocente? Vă ascundeţi după copii? Mi se pare o nesimţire. E vremea să răspundeţi pentru laşitatea şi hoţia voastră”, conchide Litvinenco.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram