Poliţia franceză a interzis joi un protest al „vestelor galbene” programat la Paris la sfârşitul săptămânii, pe motiv că ar putea tulbura liniştea publică, informează Reuters.

Într-un comunicat, poliţia a precizat că este interzisă şi adunarea „vestelor galbene” în anumite locuri din capitală, cum ar fi bulevardul Champs Elysees, zona parlamentului sau a catedralei Notre Dame.

Protestatarii difuzaseră mesaje pe social media, cerând destinatarilor să se adune sâmbătă la o demonstraţie la Paris, deşi adunările publice mari sunt interzise în Franţa din cauza epidemiei de coronavirus.

Mişcarea ‘vestelor galbene’, cunoscută prin portul vestelor de tipul obligatoriu prin lege în dotarea autovehiculelor, a început în noiembrie 2018, în contextul nemulţumirii faţă de majorarea taxelor pentru carburanţi. Deşi ulterior s-a renunţat la taxele respective, protestele au continuat, cu obiective antiguvernamentale mai largi. O demonstraţie a ‘vestelor galbene’ din 1 decembrie 2018 a dus la una din cele mai mari revolte din capitala franceză din ultimele decenii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!