Politicianul rus Alexei Navalny și-a revenit complet după ce a fost scos dintr-o comă medicală la clinica Berlin Charite. Despre acest lucru informează publicațiile The Insider, Bellingcat și Der Spiegel, citate de meduza.io.

Potrivit presei, starea de sănătate a opozantului „este mai bună decât s-ar aștepta într-o astfel de situație”. Navalnîi a reușit chiar să-și amintească evenimentele care au precedat otrăvirea sa, scrie The Insider.

Potrivit medicilor, mental Navalnîi s-a recuperat deja aproape complet, iar din punct de vedere fizic va putea să-și revină la 90% (recuperarea lui Serghei Skripal și a lui Emelyan Gebrev a fost mult mai dificilă și mai lungă, scrie The Insider). Medicii cred că Navalnîi a supraviețuit doar datorită faptului că piloții au aterizat rapid avionul în Omsk, precum și a faptului că a primit atropină la aeroport.

Doctorii au permis vizite la Navalnîi (anterior, doar medicii înșiși și soția lui îl puteau vizita). Dar pentru a te întâlni cu politicianul, trebuie să depășești trei linii de securitate, scrie The Insider, citând o sursă. Securitatea la spitalul Charite a fost consolidată după ce a devenit clar că Navalnîi își amintește totul, deoarece acest lucru îi face situația mai periculoasă.

Potrivit unei surse a publicației The Insider, serviciile speciale germane se pregătesc nu numai pentru amenințări fizice la adresa lui Navalnîi, ci și pentru o „furtună de dezinformare”, inclusiv încercări de discreditare a clinicii Charite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!