Gata cu vacanța deputaților! Aleșii poporului s-au întrunit astăzi în prima ședință parlamentară din sesiunea de toamnă-iarnă. În timp ce opoziție crede că actualul legislativ se ține pe un fir de ață, iar alegerile parlamentare sunt inevitabile, cei din majoritatea PD-PSRM se arată mai optimiști și spun că și-ar dori să mai rămână în fotoliile de deputați. În această vară, aleșii poporului s-au odihnit mai modest. Aceștia spun că pandemia le-a dat planurile peste cap.

MIHAI POPȘOI, DEPUTAT PAS: „Nu prea ne-am odihnit. În condițiile actuale, nu cred că mulți cetățeni au reușit să se odihenască, în afară de președinteel nostrum mult prea oboist”.

DUMITRU DIACOV, DEPUTAT PD: „Chinuit. De ce? Am stat toată vara în Chișinău”.

DENIS ULANOV, DEPUTAT PARTIDUL ȘOR: „Niciun minut nu m-am odihnit. Nu am ieșit nicăieri. – Nu ați fost plecat? – Nu.”

GOR VREAMEA, PD: „Unde v-ați odihnit? În Moldova. Ați fost în călătorii? De ieșit am ieșit. Unde? La familie.”

OCTAVIAN ȚÎCU, DEPUTAT NEAFILIAT: „Vara mi-am petrecut-o în campanie. Aștept mai degrabă alegerile prezidențiale.”

GAIK VARTANEAN, DEPUTAT PSRM: V-ați odihnit? – Un pic. Am pregătit copiii pentru școală, grădiniță.”

EUFROSINIA GREȚU, DEPUTATĂ „PRO MOLDOVA”: „Nu. Am fost pe loc. Am avut și în raion probleme.”

În timp ce unii deputați nu mai văd rostul actualului legislativ și cred că alegerile parlamentare anticipate trebuie organizate cât mai curând, cei din majoritatea parlamentară încă își fac speranțe.

DENIS ULANOV, DEPUTAT PARTIDUL ȘOR: „Alegeri parlamentare anticipate? Nu ar încurca.”

MIHAI POPȘOI, DEPUTAT PAS: „Indiferent de ce va fi ulterior, noi suntem pregătiți. Noi ne dorim alegeri parlamentare anticipate.”

OCTAVIAN ȚÎCU, DEPUTAT NEAFILIAT: „Eu sper să declanșăm aceste alegeri către februarie-martie anul viitor.”

NICOLAE CIUBUC, DEPUTAT PD: „Vedeți necesitatea alegerilor parlamentare anticipate? La ziua de astăzi, desigur, că nu. Dacă este dorință, consens se poate găsi.”

Cât despre o nouă plecare din Partidul Democrat…

NICOLAE CIUBUC, DEPUTAT PD: „De fiecare dată am spus că nu aș vrea să cred…comunicăm strâns cu colegii. Nu văd premise care m-ar determina că cineva vrea să plece din fracțiune.”

Recent, președintele Igor Dodon a precizat că Legislativul trebuie dizolvat, întrucât actuala componență nu reprezintă votul cetățenilor, oferit în februarie 2020. Mai mult, șeful statului a precizat că actuala coaliție este la limită. Aceasta numără acum 50 de deputați, insuficienți pentru o coaliție de guvernare, însă este susțină și de parlamentarul independent, Alexandr Oleinic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!