/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ S-a dat drept procuror și a obținut mii de euro prin înșelăciune. Schema pusă la cale de un grup infracțional

missing
10 septembrie 2020, ora 09:47

Un grup infracțional care a pus la cale acțiuni de înșelăciune a fost destructurat de oamenii legii. Membrii acestuia sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Unul dintre ei a fost reținut zilele trecute în flagrant în timp ce primea o sumă de bani de la o persoană căreia i-a spus că este procuror și îl poate ajuta la soluționarea unui dosar.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, timp de două luni, s-a stabilit că suspecții au pus la cale mai multe acțiuni de înșelăciune, cu scopul de a obține mijloace financiare.

Indivizii au identificat o persoană bănuită într-un dosar penal, de la care s-au ridicat mai multe mijloace de transport și sub pretextul de a-l ajuta în soluționarea cazului, unul dintre membrii grupului s-a dat drept procuror din cadrul Procuraturii Generale. Astfel, l-a asigurat că are influență asupra procurorului de caz, care i-a sechestrat mai multe automobile. Pentru a le elibera a cerut suma de 15 000 de euro, oferindu-i și un telefon mobil prin intermediul căruia să discute cu presupusul procuror.

După ce a fost transmisă suma de bani, suspecții continuau să înșele persoana bănuită în dosarul cu automobilele, asigurând  că problema lui va fi soluționată. Ulterior, i-a mai cerut 2500 de euro, promițându-i că după transmiterea banilor își va primi automobilele.

La 7 septembrie 2020, în scop de camuflare, persoana care se prezenta ca procuror, i-a  solicitat unei cunoștințe să se întâlnească cu partea vătămată în Chișinău, pentru a primi plicul cu bani.

Astfel, suspectul a fost reținut în momentul când a primit plicul. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger” a IGP. Totodată polițiștii au ridicat banii transmiși, telefonul de pe care discuta persoana care se prezenta ca procuror, precum și alte probe.

Pentru acțiunile comise, membrii acestui grup criminal riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram