Un grup infracțional care a pus la cale acțiuni de înșelăciune a fost destructurat de oamenii legii. Membrii acestuia sunt trei bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 40 de ani. Unul dintre ei a fost reținut zilele trecute în flagrant în timp ce primea o sumă de bani de la o persoană căreia i-a spus că este procuror și îl poate ajuta la soluționarea unui dosar.

În urma investigațiilor efectuate de către forțele de ordine, timp de două luni, s-a stabilit că suspecții au pus la cale mai multe acțiuni de înșelăciune, cu scopul de a obține mijloace financiare.

Indivizii au identificat o persoană bănuită într-un dosar penal, de la care s-au ridicat mai multe mijloace de transport și sub pretextul de a-l ajuta în soluționarea cazului, unul dintre membrii grupului s-a dat drept procuror din cadrul Procuraturii Generale. Astfel, l-a asigurat că are influență asupra procurorului de caz, care i-a sechestrat mai multe automobile. Pentru a le elibera a cerut suma de 15 000 de euro, oferindu-i și un telefon mobil prin intermediul căruia să discute cu presupusul procuror.

După ce a fost transmisă suma de bani, suspecții continuau să înșele persoana bănuită în dosarul cu automobilele, asigurând  că problema lui va fi soluționată. Ulterior, i-a mai cerut 2500 de euro, promițându-i că după transmiterea banilor își va primi automobilele.

La 7 septembrie 2020, în scop de camuflare, persoana care se prezenta ca procuror, i-a  solicitat unei cunoștințe să se întâlnească cu partea vătămată în Chișinău, pentru a primi plicul cu bani.

Astfel, suspectul a fost reținut în momentul când a primit plicul. Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger” a IGP. Totodată polițiștii au ridicat banii transmiși, telefonul de pe care discuta persoana care se prezenta ca procuror, precum și alte probe.

Pentru acțiunile comise, membrii acestui grup criminal riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!