Președintele Igor Dodon recunoaște că va fi susținut de Partidul Socialiștilor în această campanie electorală. Șeful statului, totuși, nu a spus cum anume îl va susține, dar a menționat că formațiunile politice nu au voie să finanțeze campania unui candidat independent.

Da, evident, Partidul Socialiștilor mă va susține, dar PSRM nu va fi concurent electoral așa cum vor fi alte partide. Partidul Socialiștilor va susține cadidatul independent Igor Dodon, poate vor fi și alte partide care mă vor susține, dar formațiunile nu pot susține financiar candidatul independent”, a declarat Igor Dodon.

Aceasta deși șeful statului, acum două luni, anunța că, în cazul în care va decide să candideze pentru un nou mandat la funcția de președinte al Republicii Moldova, nu mai poate beneficia de suportul direct al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În opinia șefului statului, dacă PSRM îl va susține direct, atunci oponenții vor putea contesta acest lucru la Curtea Constituțională, iar într-un final s-ar putea întâmpla să fie exclus din campania pentru prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!