/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Austria a înăsprit regulile de purtare a măştilor după ce numărul infectărilor cu virusul COVID-19 a crescut drastic

11 septembrie 2020, ora 18:50

Austria înăspreşte începând de luni regulile de purtare a măştilor şi de distanţare socială la evenimente publice şi în restaurante, ca răspuns faţă de accelerarea răspândirii noului coronavirus în ţară, a anunţat vineri cancelarul Sebastian Kurz, transmite Reuters.

De luni, măştile vor fi obligatorii în magazine, în toate mijloacele de transport public şi în şcoli, în afara sălilor de clasă, a precizat şeful guvernului.

Evenimentele private vor fi limitate la 50 de participanţi în spaţii închise şi la 100 în aer liber, iar cele cu caracter profesional vor putea primi până la 1.500 de persoane în spaţii închise şi 3.000 în aer liber.

În Austria numărul zilnic de noi infectări este în creştere de la sfârşitul lunii iunie, ajungând joi la 644 de cazuri, cel mai ridicat nivel consemnat de la finele lui martie.

Şapte regiuni – Viena, Graz, Innsbruck, Korneuburg, Wiener Neustadt, Bezirk-Kufstein şi Schwaz din Tirol – au fost declarate vineri zone „galbene”, cu risc mediu de transmitere a virusului, potrivit agenţiei APA.

„Tocmai pentru că vara a decurs bine şi oamenilor nu prea le vine să creadă că cifrele cresc din nou, vă adresez tuturor un apel să tratăm împreună situaţia cu seriozitate”, a subliniat cancelarul Kurz, într-o conferinţă de presă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram