Termenul de înmatriculare a mașinilor din stânga Nistrului va fi extins. Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport.

Modificările prevăd extinderea termenului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre până la 1 septembrie 2022. Conform legislației în vigoare, termenul expiră în anul curent.

Extinderea termenului cu doi ani le va oferi locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiului Bender dreptul de a accede în traficul internațional cu vehiculele proprii doar în cazul în care acestea sunt înmatriculate de autoritățile statului, în temeiul Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena, la 8 mai noiembrie 1968 și la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993.

Modificările asigură dreptul la servicii publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană și contribuie la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!