După două încercări nereușite, astăzi Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidatului la prezidențiale Alexandr Kalinin. Candidatul este desemnat de o adunare a cetățenilor. 

Prima dată când s-a dus la CEC instituția i-a respins înregistrarea pe motiv că procedura și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens. Solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi la CEC.

Kalinin a spus atunci că a respectat toate regulile și l-a acuzat pe secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, că ar avea ceva personal cu el și ar face tot posibilul ca grupul său să nu fie înregistrat. Atunci președintele CEC a chemat și polițiștii la ședință.

Ulerior, candidatul a depus cerere în judecată prin care cere anularea înregistrării lui Chirtoacă, Candu, Năstase, Sandu, Țîcu, Deliu și Usatîi.

Astăzi, CEC a eliberat membrilor grupului de inițiativă legitimații și liste de subscripție, în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Grupul de inițiativă pot colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!