/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

După trei încercări, grupul de inițiativă în susținerea lui Kalinin a fost înregistrat la CEC

11 septembrie 2020, ora 10:48

După două încercări nereușite, astăzi Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de inițiativă în susținerea candidatului la prezidențiale Alexandr Kalinin. Candidatul este desemnat de o adunare a cetățenilor. 

Prima dată când s-a dus la CEC instituția i-a respins înregistrarea pe motiv că procedura și constituirea grupului de inițiativă nu au fost realizate cu respectarea cerințelor legale stabilite în acest sens. Solicitarea nu a întrunit numărul necesar de voturi la CEC.

Kalinin a spus atunci că a respectat toate regulile și l-a acuzat pe secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, că ar avea ceva personal cu el și ar face tot posibilul ca grupul său să nu fie înregistrat. Atunci președintele CEC a chemat și polițiștii la ședință.

Ulerior, candidatul a depus cerere în judecată prin care cere anularea înregistrării lui Chirtoacă, Candu, Năstase, Sandu, Țîcu, Deliu și Usatîi.

Astăzi, CEC a eliberat membrilor grupului de inițiativă legitimații și liste de subscripție, în vederea colectării semnăturilor pentru susținerea candidaților la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Grupul de inițiativă pot colecta semnături până la data de 1 octombrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram