25 de troleibuze vor ajunge în curând la Chișinău. Proiectul de lege care prevede introducerea în țară a mijloacelor de transport a fost votat astăzi în Parlament.

Este vorba de 5 troleibuze de model GANZ Solaris TROLLINO 18, anul fabricării 2005 și 20 de troleibuze de model SKODA 24 TR Irisbus, anul fabricării 2007-2008. Acestea urmează a fi scutite de plata drepturilor de import.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii PSRM, deși au fost exploatate peste 10 ani, starea tehnică a troleibuzelor este bună, iar prețul – accesibil.

Acestea sunt dotate cu aer condiționat și sunt adaptate la necesitățile persoanelor în scaun cu rotile. Asemenea tipuri de troleibuze, cu aceleași caracteristici, sunt utilizate în majoritatea țărilor europene, accentuează autorii proiectului.

Inițiativa urmărește fluidizarea traficului de pasageri în municipiul Chișinău, inclusiv suburbiile capitalei, în special în orele de vârf.

Proiectul de lege a fost votat de deputați în unanimitate, în ambele lecturi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!