/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Cei cinci artiști decorați de Igor Dodon și-au luat azi distincțiile de la Președinție

missing
11 septembrie 2020, ora 19:18

Zis și făcut. După ce la finele lunii august Igor Dodon a semnat decretul de decorare, astăzi cei cinci artiști au fost la Președinției să-și ridice distincțiile. Aceștia au fost surprinși pe scările instituției în timp ce își făceau fotografii cu noile titluri, oferite pentru contribuție la promovarea valorilor moral-spirituale și înaltă măiestrie profesională.

Imaginile au fost expediate astăzi la adresa redacției de către un internaut. Din înregistrări, se observă cum intrepreții Costi Burlacu, Corina Țepeș, Igor Rusu, Olia Tira își fac fotografii cu distințiile oferite de Președinție, pe scările instituției. Purtătoarea de cuvânt a președintelui Igor Dodon nu ne-a răspuns, pentru a ne oferi mai multe detalii de la ceremonia de decernare. În schimb, secretarul de stat din cadrul Ministerului Culturii, Corneliu Popovici, a publicat o fotografie pe pagina sa de Facebook, alături de interpreta Olia Tira. Se întâmplă după ce, la data de 24 august, Igor Dodon a avut întâlnire cu mai mulţi artişti de la noi, printre ei se numără și câțiva din cei decorați. Evenimentul a avut loc la o pensiune turistică din satul Butuceni, unde au fost întinse mese cu vinuri și bucate tradiționale. Șeful statului a vrut să le mulțumească artiștilor pentru că s-au implicat într-o campanie, pusă la cale de fundația „Iubesc Moldova”, fondatorul căruia este chiar el.

Valul de reacții nu a întârziat să apară. Și asta pentru că întâlnirea acestora a avut loc chiar în ziua în care Republica Moldova a înregistrat 350 de cazuri noi de Covid, un record pentru o zi de luni. Cei de la petrecere nu au purtat măști de protecție și au ignorat distanța socială. La doar câteva zile după aceasta, Igor Dodon a semnat un decret prin decorarea interpreților Igor Rusu, Valentin Uzun, Costi Burlacu, Corina Țepeș și Olia Tira cu titlurile de „Maestru în Artă”, „Artist al Poporului” și „Artist Emerit”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram