Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a donat 3100 unități cu echipament de protecție pentru personalul medical de la Institutul de Medicină Urgentă, care este una dintre instituțiile medicale din prima linie în lupta cu pandemia COVID-19.

Bani pentru donație au oferit inclusiv consulii onorifici ai Republicii Moldova peste hotare, care au răspuns apelului MAEIE și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare moldovenești peste hotarele țării, și au contribuit financiar la colectarea a 373 800 lei.

Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, a menționat că această donație de 3100 de costume de protecție pentru medicii și asistenții medicali care activează în secțiile de reanimare COVID-19 va fi suficient pentru o lună de activitate în tratamentul pacienților din cadrul instituției.

Aceasta este a doua donație financiară directă a diplomației moldovene. În aprilie curent, personalul diplomatic a oferit voluntar salariul pentru o zi de muncă în sumă totală de 145 900 lei, care au fost transferați în contul bancar special deschis de către Ministerul Finanțelor destinat măsurilor de combatere a COVID-19 în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!