/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

MAEIE a donat peste 3000 de echipamente medicilor de la Institutul de Urgență

missing
12 septembrie 2020, ora 14:21

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a donat 3100 unități cu echipament de protecție pentru personalul medical de la Institutul de Medicină Urgentă, care este una dintre instituțiile medicale din prima linie în lupta cu pandemia COVID-19.

Bani pentru donație au oferit inclusiv consulii onorifici ai Republicii Moldova peste hotare, care au răspuns apelului MAEIE și al misiunilor diplomatice și oficiilor consulare moldovenești peste hotarele țării, și au contribuit financiar la colectarea a 373 800 lei.

Mihail Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, a menționat că această donație de 3100 de costume de protecție pentru medicii și asistenții medicali care activează în secțiile de reanimare COVID-19 va fi suficient pentru o lună de activitate în tratamentul pacienților din cadrul instituției.

Aceasta este a doua donație financiară directă a diplomației moldovene. În aprilie curent, personalul diplomatic a oferit voluntar salariul pentru o zi de muncă în sumă totală de 145 900 lei, care au fost transferați în contul bancar special deschis de către Ministerul Finanțelor destinat măsurilor de combatere a COVID-19 în Republica Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram