Deputatul Platformei DA Vasile Năstase a expediat o adresare către Centrul Național Anticorupție și îi cere instituției să pornească urmărirea penală față de actualul președinte al Curții de Conturi, Marian Lupu. La originea adresării este o investigație jurnalistică realizată de rise.md, conform căreia o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate, printre care și studiile fiicei lui Marian Lupu.

Năstase îi cere CNA-ului să „investigheze faptele descrise în materialul jurnalistic, să ancheteze toate circumstanțelor și tragerea la răspundere a celor implicați în actul de corupție”.

De asemenea, deputatul îi cere președintelui Curții de Conturi să-și dea demisia.

Nicio zi fără dezvăluiri! Jurnaliștii de la RISE l-au identificat pe Gicul lui Marian Lupu. Am trimis Centrului Național Anticorupție interpelarea de mai jos pentru a porni un dosar penal și a stabili cine și în ce măsură a participat la aceste acte oribile de corupție. Domnule Lupu, dați-vă demisia!”, a menționat Năstase pe o rețea de socializare.

RISE: Copiii mai multor demnitari din Moldova au învățat în străinătate pe banii lui Plahotniuc

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!