De la declanșarea stării de urgență Igor Dodon ar fi încălcat de cel puțin 58 de ori hotărârile Comisiei pentru Situații Excepționale și cele ale Comisiei Naționale de Sănătate Publică și „trebuia amendat cu un milion jumate lei”. Asta a scris deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, care susține că a solicitat repetat ministrului afacerilor interne, Pavel Voicu, să acționeze în cazul președintelui Dodon.

Deputatul PAS susține că s-a adresat repetat la poliție și cere oamenilor legii să se sesizeze și să întocmească președintelui procese verbale. Totodată, Dumitru Alaiba subliniază că Igor Dodon trebuie amendat.

„Dodon a încălcat regimul epidemiologic în 58 de cazuri. Trebuia amendat cu un milion jumate lei. Poliția Republicii Moldova a refuzat să acționeze, spunând că…imunitate. Refuzul de a acționa în cazul lui Dodon este un abuz care nu va fi uitat. De atunci Dodon a continuat să comită încălcări după încălcări. Pentru că lui i se poate. Pentru că el e mai presus ca restul. Iar după ce l-am văzut plimbându-se prin școli țanțoș bâjbâind copii străini, am rămas ca mulți alții stupefiat.

Am adresat o solicitare repetată unde le explic de ce imunitatea nu se aplică și regret că trebuie să avem această conversație. Și solicit insistent să îl disciplineze pe Dodon”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, a declarat că „Președinția nu comentează gesturile și declarațiile penibile”.

 

/FOTO/ După ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale, Dodon și-a reluat vizitele în țară. Ignoră în continuare orice restricție

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!