/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/FOTO/ UE și OMS au donat R. Moldova sute de concentratoare de oxigen, necesare pacienților infectați cu COVID-19

missing
13 septembrie 2020, ora 13:20

Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au donat R. Moldova peste 300 de concentratoare de oxigen care sunt de necesare în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Concentratoarele de oxigen au fost livrate în Republica Moldova de Uniunea Europeană și OMS în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate”.

Peste 300 de concentratoare de oxigen au ajuns în spitalele din țară și au fost puse în funcțiune pentru a asigura fluxul continuu de oxigen pentru bolnavii de COVID-19. „Concentratoarele de oxigen sunt de o importanță majoră în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și indispensabile în tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului”, a spus Sofia Alexandru, directoarea Institutului de ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, se arată pe pagina de Facebook a Organizației Mondiale a Sănătății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram