Uniunea Europeană și Organizația Mondială a Sănătății au donat R. Moldova peste 300 de concentratoare de oxigen care sunt de necesare în terapia cu oxigen a pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Concentratoarele de oxigen au fost livrate în Republica Moldova de Uniunea Europeană și OMS în cadrul inițiativei UE „Solidari pentru Sănătate”.

Peste 300 de concentratoare de oxigen au ajuns în spitalele din țară și au fost puse în funcțiune pentru a asigura fluxul continuu de oxigen pentru bolnavii de COVID-19. „Concentratoarele de oxigen sunt de o importanță majoră în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și indispensabile în tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului”, a spus Sofia Alexandru, directoarea Institutului de ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, se arată pe pagina de Facebook a Organizației Mondiale a Sănătății.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!