/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

missing
13 septembrie 2020, ora 12:38

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat duminică că Austria a intrat în „al doilea val” de infecţii coronavirus, în contextul creşterii numărului de cazuri pozitive, scrie AFP și news.ro.

De vineri până sâmbătă, această ţară de 9 milioane de locuitori a înregistrat aproape 870 de noi cazuri, dintre care mai mult de jumătate în capitală. Austria numără 33.000 de cazuri şi 750 de morţi de la începutul pandemiei.

„Suntem la începutul celui de-al doilea val”, a declarat Sebastian Kurz într-un comunicat, avertizând că ţara va depăşi în curând 1.000 de noi cazuri zilnic, şi făcând apel la populaţie să respecte strict măsurile anti-virus şi să reducă la maxim contactele.

Vineri, guvernul austriac a anunţat înăsprirea măsurilor, în ceea ce priveşte purtarea măştii şi adunările publice, pentru a inversa curba.

Începând de luni, măştile, care erau deja obligatorii în supermarketuri şi în mijloacele de transport, vor fi purtate şi în magazine şi în toatel clădirile publice.

Kurz a avertizat că dacă numărul de cazuri continuă să crească, nu exclude noi măsuri, dar şi-a exprimat speranţa că va fi evitată a doua izolare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram