/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ UPDATE. Andrei Năstase și Renato Usatîi, înregistrați în calitate de candidați la alegerile prezidențiale. CEC a verificat listele de subscripție

13 septembrie 2020, ora 09:55

Comisia Electorală Centrale (CEC) a acceptat cererile de înregistrare ale lui Andrei Năstase și Renato Usatîi, în calitate de concurenți la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată, duminică, 13 septembrie de către membrii CEC în cadrul unei ședințe.

Astfel, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, au fost înregistrați în calitate de candidați la alegerile prezidențiale după ce Comisia Electorală Centrală a verificat listele de subscripție și autenticitatea semnăturilor.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat simbolurile electorale pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC și persoanele responsabile de finanţe (trezorierii) ai respectivilor concurenți electorali.

Pe 7 septembrie, Andrei Năstase și Renato Usatîi au prezentat CEC-ului listele de subscripție, cu semnăturile susținătorilor, pentru înregistrarea lor în calitate de candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Până acum, Tudor Deliu, Maia Sandu, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Violeta Ivanov și-au anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al R. Moldova.

Data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram