Comisia Electorală Centrale (CEC) a acceptat cererile de înregistrare ale lui Andrei Năstase și Renato Usatîi, în calitate de concurenți la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Decizia a fost luată, duminică, 13 septembrie de către membrii CEC în cadrul unei ședințe.

Astfel, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase și candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, au fost înregistrați în calitate de candidați la alegerile prezidențiale după ce Comisia Electorală Centrală a verificat listele de subscripție și autenticitatea semnăturilor.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat simbolurile electorale pentru imprimare în buletinul de vot la alegerile prezidențiale, a confirmat reprezentanții cu drept de vot consultativ în CEC și persoanele responsabile de finanţe (trezorierii) ai respectivilor concurenți electorali.

Pe 7 septembrie, Andrei Năstase și Renato Usatîi au prezentat CEC-ului listele de subscripție, cu semnăturile susținătorilor, pentru înregistrarea lor în calitate de candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova.

Până acum, Tudor Deliu, Maia Sandu, Andrian Candu, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Violeta Ivanov și-au anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al R. Moldova.

Data desfășurării alegerilor prezidențiale a fost stabilită pentru 1 noiembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!