Zeci de hectare de iarbă uscată au fost cuprinse de flăcări, în satul Cobâlea, raionul Șoldănești. Pompierii au reușit să stingă flăcările fără ca incendiul să se extindă spre sat. Salvatorii au intervenit și într-o gospodărie din Pepenii Noi, raionul Sângerei, unde a luat foc nutrețul pentru animale. Tot aseară, pompierii au intervenit  și la Miclești ,raionul Criuleni unde 15 ari de viță de vie au început să ardă.

Aceste imagini au fost filmate aseară în satul Cobâlea. Era în jurul orei 19, când deasupra satului s-a ridicat un nor de fum. Imediat oamenii au alertat pompierii.

Liliana PUȘCAȘ,  OFITER DE PRESĂ IGSU: Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că peste 100 ha de iarbă uscată sunt cuprinse de flăcări într-o fâșie forestieră. Angajații IGSU au localizat incendiul fără ca acesta să mai obțină răspândire.”

Iar la Pepenii Noi, raionul Sângerei într-o gospodărie țărănească a luat foc nutrețul pentru vite.

Liliana PUȘCAȘ,  OFITER DE PRESĂ IGSU: Aici într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloți cu paie și nutreț pentru animale. Salvatorii au localizat arderea fără ca aceasta să distrugă casa de locuit, aflată în apropierea construcției unde se păstra nutrețul.”

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde din cauza unui incendiu, au luat foc 15 ari de viță de vie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 87 de situații de risc. Codul Galben de pericol excepțional de incendiu se va menține până pe data de 25 septembrie, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!