/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Zeci de hectare de iarbă uscată au fost cuprinse de flăcări în satul Cobâlea. Intervenția pompierilor

missing
13 septembrie 2020, ora 09:54

Zeci de hectare de iarbă uscată au fost cuprinse de flăcări, în satul Cobâlea, raionul Șoldănești. Pompierii au reușit să stingă flăcările fără ca incendiul să se extindă spre sat. Salvatorii au intervenit și într-o gospodărie din Pepenii Noi, raionul Sângerei, unde a luat foc nutrețul pentru animale. Tot aseară, pompierii au intervenit  și la Miclești ,raionul Criuleni unde 15 ari de viță de vie au început să ardă.

Aceste imagini au fost filmate aseară în satul Cobâlea. Era în jurul orei 19, când deasupra satului s-a ridicat un nor de fum. Imediat oamenii au alertat pompierii.

Liliana PUȘCAȘ,  OFITER DE PRESĂ IGSU: Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că peste 100 ha de iarbă uscată sunt cuprinse de flăcări într-o fâșie forestieră. Angajații IGSU au localizat incendiul fără ca acesta să mai obțină răspândire.”

Iar la Pepenii Noi, raionul Sângerei într-o gospodărie țărănească a luat foc nutrețul pentru vite.

Liliana PUȘCAȘ,  OFITER DE PRESĂ IGSU: Aici într-o gospodărie focul a distrus 90 de baloți cu paie și nutreț pentru animale. Salvatorii au localizat arderea fără ca aceasta să distrugă casa de locuit, aflată în apropierea construcției unde se păstra nutrețul.”

De intervenția pompierilor a fost nevoie și în localitatea Miclești, raionul Criuleni, unde din cauza unui incendiu, au luat foc 15 ari de viță de vie. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 87 de situații de risc. Codul Galben de pericol excepțional de incendiu se va menține până pe data de 25 septembrie, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram