În municipiul Chișinău, până pe 10 septembrie, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

În cadrul ședinței săptămânale a Primăriei, viceprimara Angela Cutasevici a anunțat că elevi din 30 de clase, inclusiv subgrupe din 31 de instituții de învățământ au fost plasați în autoizolare.

Conform datelor statistice, avem o tendință de creștere a cazurilor de boală în rândul elevilor și profesorilor din municipiul Chișinău. În continuare, directorii instituțiilor de învățământ creează toate condițiile și asigură funcționalitatea instituțiilor de învățământ în situații de carantină cu respectarea condițiilor igienico-sanitare. Îndemnăm în continuare ca atât profesorii, elevii şi părinţii să respecte măsurile de protecție pentru organizarea procesului educațional în contextul epidemiologic.

În municipiul Chișinău activează 148 de instituții de învățământ primar și secundar cu 92.863 elevi, fiecare şcoală având ales modelul după care se desfăşoară studiile. Elevii sunt alimentaţi în mare parte la pachet.

În data de 10 septembrie, în instituțiile de învățământ general s-au înregistrat 216 cazuri active de îmbolnăvire cu infecția Covid-19, iar în instituțiile de învățământ preșcolar s-au înregistrat 35 de cazuri.

La 9 septembrie, frecvența a constituit de circa 85% la sută din copiii înscriși în grupe”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Anterior, pe 9 septembrie, Ministerul Educației a anunțat că 13 instituții de învățământ din întreaga țară au fost plasate în carantină din cauza îmbolnăvirilor cu COVID-19 în rândul elevilor și a profesorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!